Могат ли да ви оберат, ако имате биткойн портфейл? Оказва се,

...
Могат ли да ви оберат, ако имате биткойн портфейл? Оказва се,
Коментари Харесай

Могат ли да ви оберат, ако имате биткойн портфейл

Могат ли да ви оберат, в случай че имате  биткойн портфейл ? Оказва се, че даже по-лесно от джебчия в рейс.

В тези специфични портфейли, несъмнено, можем да съхраняваме цифровата си валута.

Повечето от тях са децентрализирани и отстраняват контрола и способността на разнообразни институции, държавни управления, корпорации да изземат нашите биткойни, изясни пред Радио София  Божидар Балевски .

Той e основателят на капиталовия и финансов youtube канал " Клубът на вложителя ". Близо към този момент едно десетилетие се занимава с вложения в бранша на акции, първични материали и от последните 5 години - с криптовалути.

Възпитаник е на Националната финансово-стопанска гимназия в София. След това учи финанси и износ мениджмънт в " The Hague University of Applied Science " в Холандия. Канен е за преподавател, както и за посетител учител в гимназията, която е приключил.

 istock istock
Можем да си закупим криптовалути от разнообразни тържища и да ги държим там на предпазване. Съществува обаче риск  криптоборсата да банкрутира, да бъде хакната и тогава вложителите губят парите си.

Балевски добави, че криптопортфейлите са два типа – " топли " и " студени " (hot, cold), цифрови и физически (hot) – под формата на флашка, на която можем да изтеглим от борсата наши пари. Съществуват и други типове.

Има още и  софтуерен и хардуерен портфейл . Паролите могат да са формирани с до 24 думи.

Най-добре е криптовалутата да не се съхранява в телефона или на компютър , посъветва Божидар Балевски.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР